Kvinna fotograferade otrohetsaffär hos grannen – böter och skadestånd för “allvarlig kränkning”
Den 24-åriga kvinnan såg hur hennes granne hade sex med en kvinna som har en annan pojkvän. Hon fotograferade sexakten i smyg för att kunna “berätta sanningen”. Hon döms nu till dagsböter och skadestånd för kränkande fotografering

kkf34gg

Den 24-åriga kvinnan åtalades vid Skaraborgs tingsrätt för kränkande fotografering.

Kvinnan hade i januari i år i Hjo kommun upptäckt att hennes granne, en man i hennes egen ålder, hade sex med en kvinna som hon kände till sedan tidigare.

Fotograferade från balkongen
Hon gick ut på sin balkong och fotograderade sexakten i smyg genom en springa i balkongräcket – någonting som grannen senare fick reda på eftersom bilden skickades till både den andra kvinnan och hennes pojkvän.

Kvinnan åtalades vid Skaraborgs tingsrätt för kränkande fotografering. Hon har erkänt brottet och förklarat att hon ville “ge igen” på den kvinna som grannen hade sex med efter ett Facebookinlägg. Hon hade också tagit bilden som bevis på otrohet och ville “berätta sanningen om vad hon håller på med” för kvinnans pojkvän.

Tingsrätten konstaterar nu att kvinnan “olovligen med tekniskt hjälpmedel i hemlighet” har fotograferat de båda personerna när de befann sig i en sexuell situation i en bostad.

Allvarlig kränkning
Kvinnan döms för kränkande fotografering till 30 dagsböter à 50 kronor – alltså totalt 1 500 kronor. Hon ska också betala 5 000 kronor skadestånd till sin granne.

Tingsrätten skriver:

“X (den tilltalade) är med hänsyn till utgången i ansvarsdelen skadeståndskyldig gentemot MÄ (mannen), som genom brottet utsatts för en allvarlig kränkning av sin personliga integritet.”