Systerns nej till slöja slutade i våld

blek
Brodern lyfte baseballträet och krävde att systern skulle säga ja till att bära slöja.

När den 14-åriga lillasystern vägrade, ska han ha slagit henne.

Mamman kom hem med de yngsta barnen och hittade sin dotter gråtande på golvet. Flickan berättade att brodern, en äldre tonårspojke, hade slagit henne både i huvudet och på armar och ben med ett baseballträ.
I förhören berättar den 14-åriga flickan hur brodern förändrats den senaste tiden. Från att vara snäll hade han blivit krävande och blev arg för ingenting.

Den aktuella dagen i slutet av januari hade brodern ställt sig i dörröppningen och sagt: ”du går inte ut utan slöjan”. Men systern vägrade och förklarade att det inte var broderns ansvar.

När brodern inte kunde få systern att lyda ska han enligt åtalet ha gett henne ett slag mot huvudet med ett baseballträ och sedan fortsatt att slå mot hennes armar och ben.

Flickan skrek högt och en äldre syster kom till hennes räddning och larmade sedan polisen.

Familjen stöder flickans berättelse och säger att de alltid varit överens om att flickorna får bestämma själv hur de vill klä sig. De fördömer sonens handling, men vill inte att han ska straffas då de menar att det kan förstöra hans framtid.

Brodern greps på platsen och häktades senare misstänkt för misshandel. Han har erkänt att han slog henne, men menar att det inte var så hårt.

I förhören upprepar han flera gånger att han inte kan prata om varför han slog. Det finns ”så mycket bakom detta”, säger han.

Sverige förnekar envist sexuella övergrepp utförda av nyanlända