Så får du skatteåterbäringen i april

7fc2f470-8a07-44d5-8f0d-0ac3f2ac8d1c

Du kan få din skatteåterbäring redan i början av april.
Om du har en digital brevlåda.
– Anmäl ett bankkonto och skaffa en digital brevlåda så snart som möjligt för att inte missa chansen, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket.

Året har knappt börjat men det börjar snart vara dags att förbereda inför deklarationen.

Den som vill ha sin skatteåterbäring redan i början av april måste skaffa en digital brevlåda senast den 1 mars och anmäla ett bankkonto.

Annars får du vänta till juni.

Många har missat kontot

Den som inte har någon ändringar att göra i sin deklaration och ska få tillbaka pengar på skatten har i år möjlighet att få sina skattepengar redan 5–6 april.

Förra året slog Skatteverket rekord och hela två miljoner personer anslöt sig till en digital brevlåda. Av dom har fortfarande 700 000 personer missat att anmäla ett konto till Skatteverket dit pengarna ska betalas ut.

Inget konto, inga pengar i april.

– Vi rekommenderar dessa personer att anmäla ett bankkonto och att skaffa en digital brevlåda så snart som möjligt för att inte missa chansen att få pengar tidigt, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket.

Då får man vänta

För alla skattebetalare som behöver göra avdrag för exempelvis resor, deklarera försäljning av aktier, försäljning av bostad eller är företagare måste tyvärr vänta på sin skatteåterbäring till midsommar – om man deklarerar digitalt.

Oavsett kan en digital brevlåda gynna alla.

– Det är säkert och tillgängligt att använda en digital brevlåda och även bra för miljön. Dessutom kommer deklarationen tidigare till den som har digital brevlåda vilket de flesta vill, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket.