Vi varnade er för detta

Sveriges brandmän kräver att politikerna agerar nu: ”Vi varnade er för detta”


Sverige brinner. Våra svenska brandmän jobbar natt och dag för att släcka bränderna. Just nu är det omkring 40 stora skogsbränder som är aktiva och under bekämpning. Brandmännen sliter och gör allt för att vi ska slippa se våra hem förvandlas till aska.

Men Sveriges brandmän behöver hjälp. I Expressen skriver Brandmännens riksförbund om den ohållbara situationen som de dessutom varnade för i förhand.

”Hade Sveriges räddningstjänst haft full bemanning kan vi inte utesluta att vissa av de skogsbränder som nu växt sig stora, hade kunnat släckas i ett initialt skede, med stora besparingar för samhället”, skriver de i Expressen.

Brandmännens riksförbund berättar om krissituationen, hur uppgivna brandmännen är, att de har resurser som tryter och ingen personal att tillgå för att avlösa de som har jobbat långa pass.

Hade kunnat undvikas

Nu berättar dem om hur situationen faktiskt hade kunnat undvikas. Brandmännens riksförbund menar att det saknas cirka 2500 deltidsbrandmän i Sverige. Brandmän som inte är i tjänst på grund av neddragningar av personal på flera håll i landet. Även nedskärningar i form av till exempel tankbilar har påverkat Sveriges räddningstjänst.

“Vi varnade er politiker”

”Vi varnade er politiker för konsekvenserna av detta. Ett exempel är att det finns förvånansvärt många brandstationer som helt saknar möjligheter att kunna transportera vatten, man har helt enkelt inte tillgång till en tankbil”, skriver Brandmännens riksförbund i Expressen.

← Newer Post
Older Post →