Cobra Puma Golf

Pumas monter är full med nyheter, de flesta av dem är hemliga en månad till, så vi kan inte visa bild på dem. Men vi kan berätta en del…

puma-sport-golf
Den stora nyheten hos Cobra är deras nya klubbserie F8 och F8+. Vi har redan berättat att de förser samtliga klubbor i den serien med Arccos sensorer, eller Cobra Connect som Cobra kallar dem, för att spelaren ska kunna logga och mäta alla sina slag under rundan.

Den tekniska nyheten med F8 är att de nu CNC-fräser hela träffytan med en robot så att den ska bli så exakt som möjligt. Utseendet blir väldigt annorlunda, men det är inte grejen – grejen är istället att de kan göra träffytan tunnare och lättare och på så sätt få upp bollhastigheten. Klubban har också ny aerodynamik och nya premiumskaft. Färgen är också ny, men den får vi inte berätta om, den ska bli en överraskning när klubban släpps officiellt.

Årets nyhet från Cobra med One Length – alla järnklubbor är lika långa – blev en större succé än vad Cobra kunde tro. Snudd på vart femte järnset från Cobra var One Length. Därför utökar de den satsningen så att One Length både finns som F8 och som FMax. Och med hybrider och en driver med ett kortare skaft – 44,5″ istället för 45,75″. F8 One Length får även de Cobra Connect.

Puma kommer med flera spännande skor. Vi visade deras nya PWR Adapt i senaste Golf Business, men då var det modellen i softshell. På mässan visas den även i skinn och det är en av de absolut snyggaste golfskor vi någonsin sett. Vi kanske inte får visa den heller, men vi tycker den är värd lite rampljus så vi chansar och så här ser den ut.
puma-skor
På klädsidan är det ett lite mer nedtonat Puma. Framförallt sensommarsläppet har mer nedtonade färger och får därför en mer premiumkänsla. Nytt är också materialet Fusion Yarn som är ett material där bomull har mixats med syntetfiber för att få känslan av bomull, men funktionen av syntet.