BMW 5-serie som laddhybrid

En helt ny generation BMW 5-serie har precis haft premiär i Sverige. Redan i mars kommer nästa stora nyhet – då lanseras nämligen BMW 5-serie som laddhybrid. Modellen har beteckningen BMW 530e iPerformance och kombinerar 5-seriens karakteristiska drag som acceleration, sportighet och prestanda med alla fördelar som en laddhybrid har.
50 kilometer på eldriftHybridtekniken i BMW 530e iPerformance tar dig ljudlöst upp till 50 kilometer på en laddning. Eller bränslesnålt längre sträckor när elmotor och bensinmotor samarbetar med navigationssystemet för att bestämma när det lämpar sig bäst för mer eller mindre eldrift.
Låga utsläppbmw
Bensinmotorn i BMW 530e iPerformance har 184 hästkrafter och elmotorn har en kapacitet på 83 kW. Det innebär 252 hästkrafter sammanräknat och ett vridmoment på 420 Newtonmeter. Accelerationen från noll till 100 km/h ligger på 6,2 sekunder. Toppfarten på enbart el ligger på 140 km/h.
Modellen förbrukar i NEDC-körcykeln 0,19 liter per mil och CO2-utsläppen ligger på 44 gram per kilometer. Det innebär att modellen är en supermiljöbil vilket gör den attraktiv som tjänstebil.