Träffades i en Facebook-grupp – åkte på världens semester

En dag såg Lousie ett inlägg i en Facebook-grupp – dagen efter satt hon på ett plan på väg till en drömsemester.

traffades-grupp-resa
Louise Andersson satt och kollade lite i den stora gruppen Honey & the bees där över 120 000 tjejer hänger och snackar på Facebook.

Plötsligt såg hon ett inlägg som fångade hennes uppmärksamhet. Det var en tjej vid namn Sandra Medved som sökte en kompis att åka till Malta med – dagen efter.

Eftersom Sandra bodde bara 30 minuter från Louise tveka hon inte för att skriva ett meddelande till Sandra på Facebook och frågade om hon hittat någon att åka med ännu.

– Det hade hon inte, så vi ringdes lite kort och bokade en flygbiljett till mig och ett hotell, sedan var det bara att börja packa, berättar Louise

resa13

Anledningen till att Sandra lagt upp inlägget var för att hon egentligen skulle ha träffat en kompis som bor på Malta, men vännen ställde in tre dagar innan hennes flyg avgick.

– Och jag hade ju min flygbiljett och var taggad på att åka, så jag tänkte att jag kunde slänga ut frågan i gruppen och se om det var någon som ville med, berättar Sandra.

Så dagen efter sågs de två tjejerna, som bara hörts via Facebook och telefon, med varsin väska på Halmstads tågstation.

– Det var jättenervöst. Man tänkte ju på om vi skulle klicka, annars hade det blivit lite stelt. Men det släppte fort när vi väl sågs, vi märkte att vi var väldigt lika. Båda gillar att resa och äventyr och så, säger Louise.

Väl på Malta hade tjejerna världens drömvecka framför sig. De låg vid poolen, sippade vin, åkte vattenskoter och tog en båt till ett ställe som heter Blue Lagoon.

Efter resan har tejejerna fortsatt ha kontakt och jobbar ihop på samma jobb just nu. De planerar också att åka tillbaka till Malta i september.

– Och i februari tänker vi att vi kanske ska flytta dit och jobba ett tag också, säger Sandra.

– Det är i alla fall en resa man kommer minnas hela livet, avslutar Louise.